tisdag 2 december 2008

Folkes ettårsdag

Folkes ettårsdag som har firats med köttfärs hos daghusse och leverpastej och ben på hemmaplan - tillsammans med sedvanligt rå-gos och bus. Kellie har varit halvrabiat och kastat märgben på parkettgolvet för kung och fosterland - tur att Folke bara fyller år en gång om året.

I brist på 1årskort - som inte har kunna tas pga det underbara vädret - har jag laddat upp ett par kort från utställningen i Växjö. Folke var väldigt glad i ringen och jag är nöjd med hans insats - han har börjat passa så nu vet vi vad vi ska jobba med, fram med cykeln (eller Pärs eftersom jag inte äger någon).
Är som sagt nöjd med Folkes prestation i ringen, placeringen lämnade mer att önska, Folke kom tvåa av två i Juniorklass och nånstans långt bak men inte sist i bästa hane. Domaren var ett tamt mähä från Grekland utan någon showkänsla eller röd tråd i bedömningen - och hon tyckte även det var tråkigt att Folke hade "a roman nose" (???!!!) - men hon lyckades skicka en trevlig tik till stora ringen iaf.



Kritik:
Lovely junior, correct wedge shaped head, equal proportions scull and muzzle. Slighlty roman nose. Excellent ears neck, topline and tail. Deep chest. Well sprung nice angulations, nice curls cover correct the body and close to the skin. Moves sound, excellent temperament.
Folke har även varit på hundpensionat när vi var i Jordanien - något han tyckte väldigt mycket om. Han var även på semester hos kusin Boss (curly) vilket båda verkade gilla.

Inga kommentarer: